zaščitne folije - plastifikacija (zaščita) grafike

Funkcija oziroma namen folije je zaščita grafike pred UV žarki, kemičnimi snovmi, prstnimi odtisi, umazanijo,..

Plastifikacija oziroma laminacija se uporablja za zaščito grafik kot so: plakati, folije, avtografike, nalepke, zemljevidi, foto izpisi…

Obstaja možnost enostranske (hladne) ali dvostranske (tople) plastifikacije. V obeh primerih lahko izbirate med mat in sijaj izvedbo.

Vrste laminacije:

  • UV zaščitna folija za hladno laminacijo ali plastifikacijo, 75 mic (micronov)

Uporablja se kot zaščita plakatov, zemljevidov, nalepk vseh vrst, foto izpisov, tabel...

 

  • Zaščitna folija za talno grafiko, 125 mic - pohodna folija.

Zaradi grobe reliefne strukture ima folija proti zdrsno funkcijo. Uporabljamo jo za zaščito talne grafike v prostorih, kjer se grafika nahaja na pohodni površini npr.: za oglaševanje v športnih dvoranah, poslovnih stavbah, trgovskih centrih,…

Pohodna folija se odlično obnese tudi kot zaščita za grafiko na raznih promocijskih pultih in mizah, saj jo enostavno čistimo in vzdržujemo.

 

  • Cast zaščitna folija, 30 mic – zaščita avtografike

Cast folija je zaradi svoje sestave izredno fleksibilna in prav zato odlična zaščita grafike in nalepk za avtomobile ter ostale površine, kjer je vgradnja zelo zahtevna.

hokejska celada_tisk na cast folijo_zascita s cast sijaj zascitno folijo

 

  • Clear zaščitna folija – zaščita nalepke na perforirani – luknjičasti foliji

Uporabljamo jo na različnih steklenih površinah in na avto steklih. Folija ima ustrezen certifikat za homologacijo vozila.

tisk na perforirano folijo ki je primerna za steklene površine, zaščita z clear folijo

  • Antigrafitna zaščitna folija, 36 mic

Namenjena je uporabi markerjev »piši briši«. Antigrafitno folijo nanesemo čez želeno grafiko in nato po njej pišemo in brišemo.

Primerna je za: table z vašo dnevno ponudbo ali plakat na keterem spreminjate sporočila ali za pano na keterega pišete dnevne razporede, prezentacije, zapiske predavanja…

 

  • Folija za toplotno laminacijo, plastifikacijo, 75 mic

Toplotno plastifikacijo vedno izvajamo obojestransko. Namen tovrstne laminacije je zaščita grafike pred vlago in umazanijo. Folija za plastifikacijo večjih formatov je na voljo v roli.

Za plastifikacijo formatov do velikosti A3, pa uporabljamo vložne žepe.

 

  • UV tekoči laminat

Z UV zaščitnim lakom zaščitimo grafiko pred bledenjem, ki je posledica izpostavljenosti sončnim žarkom in drugim vremenskih vplivom. Z lakom zaščitimo grafiko na izdelkih kot so ceradno platno, transparenti, izveski,...

grafika tiskana na cerado, zascitena z UV lakom, Radio Gorenc

Za vse dodatne  informacije in izdelavo najugodnejše ponudbe, nam lahko pošljete povpraševanje preko  kontaktnega obrazca spodaj.

Seveda nas lahko  kontaktirate  tudi po telefonu  

04 584 00 32 ali 041 620 274.


 
 
 

kontakt

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.